Nederland staat wereldwijd bekend als hét land van de fietsen. Wij gebruiken de fiets namelijk niet alleen als bron van ontspanning op de zondagmiddag, maar ook als vervoermiddel naar het werk of school. Een fiets is dus erg handig! Er is slechts één probleem: en dat is het dragen van jurken of rokken. Deze vliegen namelijk snel de lucht in tijdens het fietsen, wat voor gênante situaties kan zorgen. Maar maak je geen zorgen, want ook hier zijn oplossingen voor! In dit artikel lees je precies hoe je kunt fietsen met een jurkje aan.

Draag een fietslegging

Veel vrouwen dragen graag jurken op feestjes en evenementen. Toch laten ze hun favoriete jurk regelmatig in de kast hangen, omdat ze op de fiets naar het feestje gaan. Er is ook een andere oplossing! Draag gewoon een fietslegging. Deze leggings zijn verkrijgbaar in korte maten, waardoor je de legging niet zult zien onder je jurk. Tegelijkertijd zorgt de legging er wel voor dat je gênante situaties kunt voorkomen, én dat je comfortabel kunt fietsen.

Draag langere jurken

Ben je bang dat je jurk omhoog waait tijdens het fietsen? Dan is het slim om te kiezen voor een zogenoemde maxi-jurk. Dit zijn jurken die je volledige benen bedekken. Door de lengte van deze jurken, zullen ze niet zo snel helemaal de lucht invliegen. Dit kan vervelende situaties voorkomen, en ervoor zorgen dat jij je comfortabel en veilig voelt tijdens het fietsen.

Vroeger waren er fietsen met een speciaal rokzadel. Maar wist je dat deze speciale rokzadels nog steeds bestaan? Bij een rokzadel ontbreekt het lange punt aan de voorkant, waardoor de jurk sneller naar beneden valt. Hierdoor komt er minder wind onder je rok tijdens het fietsen, en zul je minder last hebben van een opwaaiende jurk. De meeste fietsenmakers hebben nog altijd rokzadels in de verkoop, dus je kunt deze nog altijd op je fiets laten plaatsen. Je kunt er natuurlijk ook zelf één kopen, en die zelfstandig op je fiets zetten. Zo heb je een zadel voor je jurken én een fietszadel voor wanneer je een broek draagt.