Stap je tijdens de winter op de fiets? Dan is het belangrijk om je goed en vooral warm te kleden. Je fietst tijdens koud weer veel comfortabeler en je loopt geen koudjes op. Uiteraard kun je je gewoon warm kleden met dagelijkse winterkleding, maar dat is niet altijd even functioneel op een fiets. Daarom is er ook speciale fietskleding verkrijgbaar die je goed warm houdt.

Een fietsjack

Het is belangrijk om je bovenlijf goed warm aan te kleden, immers dit beweegt je niet. Een mantel staat misschien mooi en modieus, maar is op een fiets niet echt praktisch. Er bestaan speciale fietsjacks die strak om je bovenlijf zitten en je goed warm houden. Bovendien zorgen ze voor een goede ventilatie. Een ander voordeel van een fietsjack, is dat ze gemakkelijk weg te bergen zijn in een tas.

Fietshandschoenen

Fietshandschoenen zijn erg belangrijk voor fietsers. Als het vriest en je handen zijn onbeschermd, van voel je in een mum van tijd niets meer. Iedere soort handschoen geeft in principe bescherming, maar speciale fietshandschoen letten ook nog op het comfort. Bovendien geven fietshandschoenen bescherming tijdens een val.

Met kinderen op de fiets

Neem je kinderen mee op fiets? Ook zij moeten goed worden ingepakt. Er zijn voldoende jongens- en meisjeskleding beschikbaar die kinderen goed warm houden. Zoek je warme jongens- of meisjeskleding? Dan is er voldoende keuze. Meisjeskleding kan ondanks dat het warm moet zijn, er nog steeds mooi en modieus uitzien. Denk aan een mooie winterjas of een rokje met een warme maillot hieronder.

Voor zowel jongens- als meisjeskleding zijn er erg veel leuke wintermutsen te koop, warme handschoenen en sjaals waar je je kind goed mee inpakt. Kinderen kunnen hiermee heel goed zeer modieus én warm op de fiets zitten.

Fietshelm

Een fietshelm is tijdens de winter eigenlijk altijd nodig. Als je op gladde wegen uitglijdt, dan zorgt een fietshelm voor bescherming.